Výber ObFZ Trnava vyhral turnaj prípraviek O pohár predsedu ZsFZ

V Mestskej športovej hale v Trnave sa v nedeľu konal finálový turnaj výberov prípraviek oblastných futbalových zväzov.

Šesť miesteniek vo finále patrilo výberom ObFZ Trnava, ObFZ Trenčín, ObFZ Galanta, ObFZ Topoľčany, ObFZ Nitra, ObFZ Levice. O víťazovi rozhodli zápasy každý s každým, pričom jeden zápas trval 25 minút. Suverénnym víťazom sa stal Výber ObFZ Trnava, ktorý všetkých päť zápasov zvíťazil.

Turnaj odštartoval gólovou prestrelkou Trnavy s Galantou, v ktorom domáci ukázali výbornú efektivitu a Galantu zaslúžene zdolali s výsledkom 9:5. Pokračovalo sa pomerne vyrovnaným zápasom Trenčína s Nitrou, ktorý skončil lepšie pre bojovnejší Trenčín s výsledkom 2:1. Vyrovnané výkony podali aj Levice s Topoľčanmi a len s rozdielom jedného gólu Krajčoviča zvíťazili Topoľčany 2:3. V stretnutí Galanty s Trenčínom sa zrodila zaslúžená remíza 1:1. Výber ObFZ Nitra mal početné divácke zastúpenie, ktoré o sebe dalo vedieť aj vo veľmi bojovnom zápase s Levicami. Napriek tomu, že šance boli na oboch stranách, Nitra bola v koncovke efektívnejšia a tešila sa z víťazstva 3:1. Trnava nadviazala na dobrý výsledok aj v zápase s Topoľčanmi a po dvoch rýchlych góloch Bukovského, zdolala súpera s výsledkom 3:1. Levice sa v súboji s Galantou poriadne rozstrieľali a uštedrili im 6 gólov – 6:0. Z pätnástich zápasov turnaja zaujal aj zápas Trnavy s Trenčínom, v ktorom sa obe mužstvá zapotili. Trnava sa v úvode zápasu dostala do vedenia 2:0, ale Trenčínu sa po pekných akciách Fraňa podarilo vyrovnať na 2:2 a zápas nabral na obrátkach. Bojovný zápas rozhodol v 23. minúte Ondriaš a dopomohol k ďalšiemu víťazstvu Trnavy 3:2. Diváci určite ocenili aj nasledujúci zápas Topoľčian s Nitrou, v ktorom sa Topoľčany dostali do vedenia 2:0, to neskôr znížil hráč Polakovič na 2:1 a aj napriek tlaku sa už Nitre vyrovnať nepodarilo a body patrili Topoľčanom. Trenčín s Levicami podali veľmi vyrovnaný výkon, ktorý sa skončil zaslúženou deľbou bodov 1:1.  V nasledujúcom zápase si hneď v úvode vytvorila Galanta akciu, ktorá však neskončila v bráne Topoľčian. To však kapitán Galanty Tomáš Lancz napravil v nasledujúcich minútach a aj keď sa Topoľčanom po góle Čeryho podarilo vyrovnať, prehre 4:1 to nezabránilo. Nitra v stretnutí s trnavským výberom vybuchla s výsledkom 9:0, v ktorom Ondriaš nastrieľal päť gólov. Výhra nakopla domácich hráčov ešte k lepším výkonom. Pri meraní síl Trenčína s Topoľčanmi to v úvode vyzeralo veľmi vyrovnane, ale postupne sa k slovu dostávali Topoľčany, ktoré si po góloch Kubaláka a Čeryho pripísali na konto výhru 0:2. Trnava potvrdila svoje prvenstvo aj v poslednom zápase s Levicami, ktorý bol gólovo plodným na oboch stranách. Zapisovatelia nestačili sledovať góly, ktoré sa striedali na oboch stranách, avšak lepšie dopadla Trnava, ktorá zvíťazila 5:4. V skvelej atmosfére sa odohral aj posledný zápas turnaja, v ktorom sa stretli hráči spod Zobora s Galantou. Tá sa však rozstrieľala a vedenia sa ujala už v 4. minúte gólom Kelecsényiho. V tomto zápase sa dvomi krásnymi ďalekonosnými strelami, jedenkrát dokonca s ľavačkou, presadil kapitán Galanty Lancz a dopomohol tak výhre 1:5.

V závere turnaja odovzdal ceny mladým reprezentantom oblastných výberov predseda ZsFZ Pavol Šípoš, ktorý sa v príhovore poďakoval organizátorom, rodičom, hráčom za výborné výkony a fanúšikom za atmosféru, ktorú do trnavskej haly priniesli. Pri odovzdávaní víťazných medailí a pohárov mu boli nápomocní predseda ObFZ Trnava Vladimír Hracho a predseda KMaŠF ZsFZ Jozef Jakuš. O dôkladné zapisovanie výsledkov turnaja sa postarali Ján Pisár (ZsFZ) a Marián Hafrovič (ObFZ Trnava). Stretnutia viedla rozhodcovská trojica: Rudolf Frič, Martin Köppl, Stanislav Krivošík.Marek Vavro (tréner ObFZ Trnava): „Chlapci odviedli výborné výkony, vyhrali vo všetkých stretnutiach a výsledky hovoria za všetko. Patrí im jedno veľké ďakujem. Chcel by som vyzdvihnúť brankára Dominika Levárskeho, ktorý nás dnes veľmi podržal a patrí k veľkej opore Výberu ObFZ Trnava. Konkuroval mu aj druhý brankár Samuel Tomovič, ktorý podával tiež veľmi dobré výkony. Taktiež aj prvá štvorka (Bukovský, Ondriaš, Hrubý, Drobný) bola vynikajúca, dovolím si tvrdiť, že táto štvorka nemala na tomto turnaji konkurenciu a podľa môjho názoru to bola najlepšia štvorica z celého turnaja.“

Zápasy Výberu ObFZ Trnava

Galanta – Trnava 5:9

V prvom zápase turnaja si zmerali sily domáci hráči s výberom z Galanty. Obe mužstvá podali veľmi dobrý a bojovný výkon, v ktorom sa za Trnavu presadil trikrát Oskar Ondriaš, ktorý sa zároveň stal najlepším strelcom turnaja, trikrát Dávid Bukovský, ktorý bol ocenený ako najlepší hráč turnaja, dva góly strelil aj Marek Drobný a jeden Filip Nemček. Súper však tiež nezostal naprázdno a do našej brány nastrieľal 5 gólov, avšak ani to na domáci výber nestačilo. Trnava hneď v prvom zápase získala potrebné tri body.

Topoľčany – Trnava 1:3

V ďalšom zápase si výber Trnavy zmeral sily s Topoľčanmi. Hneď v úvode sa presadil dvomi gólmi Dávid Bukovský a dostal tak Trnavu do vedenia 2:0. Následne mohli domáci hráči zvýšiť, ale ďalekonosnú strelu zastavila žrď. Topoľčany sa snažili presadiť a vytvárali si viacero šancí, s ktorými si hravo poradil Dominik Levársky, ale strelu Jakuba Gregoríka nedokázal udržať – 1:2. Následne na to mohol zvýšiť Oskar Ondriaš, ktorý obehol súperových hráčov aj vybehnutého brankára, ale zakončil povedľa prázdnej brány. To však napravil v 23. minúte, kedy po krásnej akcii spečatil výhru na konečných 1:3.

Trnava – Trenčín 3:2

Trnave sa podarilo otvoriť skóre, keď Oskar Ondriaš preloboval súperovho brankára. Následne na to zvýšil Dávid Bukovský po peknej individuálnej akcii na 2:0. Trenčín sa snažil vyrovnať, napádal našu bránu, ale Dominik Levársky podával výborný výkon. Nasledovali dva pokusy Mareka Drobného, ktorý ohrozil brankára Trenčína, tomu sa však loptu podarilo vykopnúť. V 20. minúte sa podarilo Trenčínu znížiť po peknej strele Maroša Fraňa na 2:1. O necelú minútu sa tomu istému hráčovi podarilo vyrovnať hlavou na 2:2. Začal sa boj o rozhodujúci gól a horúco bolo pred obomi bránami, ale úspešnejší bol domáci výber, ktorý v 23. minúte rozhodol zápas gólom Oskara Ondriaša – 3:2.

Trnava – Nitra 9:0

Excelentný výkon podali hráči Trnavy v zápase s Nitrou. Skóre otvoril v 3. minúte Oskar Ondriaš. O pár minút neskôr po strele Dávida Bukovského dorazil do súperovej brány ďalší gól opäť Ondriaš – 2:0. V 6. minúte sa presadil Filip Nemček na 3:0. Pohrozila aj Nitra, ale hráči trnavského výberu si so súperovými šancami poradili. Dávid Bukovský si vytvoril peknú šancu, avšak jeho strela skončila mimo brány. To však zopakoval o necelú minútu neskôr, tentokrát úspešne – 4:0. V 20. minúte zvyšoval Ondriaš a nasledoval ho Marek Drobný, ktorému sa však po peknej individuálnej akcii nepodarilo dostať loptu za bránkovú čiaru, ale dorazil ju opäť Ondriaš – 6:0. V 24. minúte Adam Škubla dorazil prihrávku hlavou na 7:0. V poslednej minúte sa presadil Dávid Bukovský a záverečné sekundy zápasu využil ešte Ondriaš, ktorý upravil výsledok na konečných 9:0.

Trnava – Levice 5:4

Hneď v 1. minúte zápasu po presnej prihrávke Matúša Hrubého dorazil loptu do súperovej brány Ondriaš. Pár sekúnd na to ho nasledoval Marek Drobný na 2:0. Lukáš Moncman mohol zvýšiť, avšak jeho strelu zastavilo brvno súperovej brány. Leviciam sa podarilo znížiť v 5. minúte po strele Adama Kováča – 2:1. Ten si o pár minút vytvoril peknú individuálnu akciu, z ktorej vyrovnal na 2:2. To však nezostalo dlho bez odozvy a Ondriaš v 9. minúte posunul Trnavu opäť do vedenia – 3:2. Nasledoval ho Dávid Bukovský, ktorý strelou z ľavej strany zvýšil na 4:2. Šance sa striedali na oboch stranách, z čoho vyťažil súper v 18. minúte a po peknej akcii Kováča znížil na 4:3. V záverečných minútach sa ešte za Trnavu dokázal presadiť výborný strelec Ondriaš – 5:3, ale aj Horváth za Levice – 5:4. Napriek tomu, že súper sa ešte snažil vytvárať tlak a vyťažiť gól, domáceho brankára už sa im prekonať nepodarilo.

Výsledky jednotlivých zápasov:

Galanta – Trnava 5:9 (Lancz 2 góly, Kriška, Modrócky, Dubnička – Ondriaš 3 góly, Bukovský 3 góly, Drobný 2 góly, Nemček)

Trenčín – Nitra 2:1 (Pavolka, Kováč – Molnár)

Levica – Topoľčany 2:3 (Kováč, Čecha – Lacena, Gregorík, Krajčovič)

Galanta – Trenčín 1:1 (Botlo – Pavlík)

Levice – Nitra 1:3 (Fabián – Ivanič, Varga, Kováčik)

Topoľčany – Trnava 1:3 (Gregorík – Bukovský 2 góly, Ondriaš)

Levice – Galanta 6:0 (Bertók 2 góly, Kováč 2 góly, Lipovský, Fabián)

Trnava – Trenčín 3:2 (Ondriaš 2 góly, Bukovský – Faňo 2 góly)

Topoľčany – Nitra 2:1 (Greorík, Cifra – Polák)

Trenčín – Levice 1:1 (Pavlík – Horváth)

Galanta – Topoľčany 4:1 (Lancz, Kriška, Modrócky, Váczi – Čéry)

Trnava – Nitra 9:0 ( Ondriaš 5 gólov, Bukovský 2 góly, Nemček, Škubla)

Trenčín – Topoľčany 0:2 (Kubalák, Čéry)

Trnava – Levice 5:4 (Ondriaš 3 góly, Drobný, Bukovský – Kováč 2 góly, Horváth, Lukáč)

Nitra – Galanta 1:5 (Kováčik – Lancz 2 góly, Kelecsényi, Kriška, Šeliga)

Tabuľka:
1. Trnava        5          5          0          0          29:12   15

2. Topoľčany 5         3          0          2            9:10     9

3. Galanta      5         2          1          2           15:18      7

4. Trenčín      5         1          2          2             6:8       5

5. Levice         5         1          1          3           14:12     4

6. Nitra           5         1          0          4            6:19     3

Najlepší brankár: Matúš Kotrha (ObFZ Trenčín). Najlepší strelec: Oskar Ondriaš (ObFZ Trnava). Najlepší hráč: Dávid Bukovský (ObFZ Trnava).

Spúpisky hráčov:

ObFZ Trnava: Samuel Tomovič, Dominik Levársky, Alex Nádaský, Matúš Hrubý, Dávid Bukovský, Oskar Ondriaš, Lukáš Moncman, Matúš Peciar, Filip Nemček, Tomáš Keleši, Adam Škubla, Marek Drobný, Matej Koči, Šimon Vavro. Tréner: Marek Vavro. Vedúci mužstva: Radoslav Klandúc.

ObFZ Topoľčany: Matúš Dovičin, Adam Kubalák, Samuel Oto Kmeť, Samuel Čery, Jakub Gregorík, Matej Rečný, Matin Lacena, Mário Krajčovič, Boris Klačanský, Timotej Cifra. Tréner: Igor Chrenko.

ObFZ Galanta: Viktor Renczes, Ján Rigo, Áron Renczes, Gellért Váczi, Lukáš Botlo, Sebastián Kriška, Dávid Kelecsényi, Viktor Modrócsky, Zoltán Varga, Samuel Dubnička, Lukš Šeliga, Štefan Vöröš, Marko Pilo, Tamás Lancz, Ján Susko. Tréneri: Pavol Šuták, Gábor Renczé.

ObFZ Trenčín: Matúš Kotrha, Radovan Ježík, René Lobotka, Tomáš Kováč, Maroš Fraňo, Matúš Oravec, Róbert Marko, Juraj Pavlík, Alexej Mizerák, Ondrej Pavolka, Dávid Klofáč, Adrián Rojko, Gabriel Zamec, Dominik Vrzala. Tréneri: Ivan Markech, Andrej Stánok. Realizačný člen: Jozef Mihala.

ObFZ Levice: Jerguš Henrich Gregor, Leonard Dominik Daniš, Martin Svorad, Lukáš Horváth, Tobiáš Fabian, Timon Čecha, Juraj Jašek, Adam Kováč, Dávid Lukáč, Alex Lipovský, Jozef Lehoczký, Samuel Bertók.

ObFZ Nitra: Jakub Kováčik, Matej Lenčeš, Adam Csampai, Tomáš Molnár, Šimon Polakovič, Domiik Polák, Samuel Karasik, Lukáš Vlček, Marek Ivanič, Alex Jakubička, Patrik Studený, Jakub Kompas, Ján Varga, Enriko Lakatoš. Tréneri: Roman Hromadka, Matúš Vajzer. Vedúci mužstva: Karol Gajan.